Reflectie

Ik kan niet geloven dat ik nu echt naar huis zal gaan! Deze twee jaren zijn echt omgevlogen! Ik kan niet geloven dat het voorbij is. Mijn zending scheen een permanente toestand te zijn die nooit meer zou voorbij gaan, maar nu is toch de tijd daar.

Ik kan met zekerheid en vreugde zeggen dat deze twee jaren van mijn leven de belonenste en groeirijke jaren van mijn leven zijn geweest. Nog nooit heb ik in zo een kleine tijd zoveel groei doorgemaakt en heb ik zo sterk de geest van de Heer in mijn leven gevoeld. Het was geweldig te beleven hoe dicht de Heer me heeft begeleid en heeft geholpen. Omdat de Geest van de Heer en dus Zijn invloed zo sterk waren in deze twee jaren, heb ik deze grote vreugde en groei doorgemaakt. Ik zie misschien hetzelfde uit, maar ik zelf heb me veranderd. Om precies te zeggen wat er is veranderd, zou een lange tijd duren en ik heb ook niet 1 bepaald ding geleerd. Maar ik kan zeggen dat mijn character en wilskracht in deze twee jare enorm zijn gesterkt. Ik voel Zijn invloed zo sterk un mijn leven en daardoor voel ik me erg sterk. Ik weet dat wat er ook zal gebeuren in de toekomst, dat ik het aan kan. Deze twee jaren hebben me geholpen een juist perspectief over alles te hebben en een sterker vertrouwen in God te hebben. Ik heb zo sterk ervaren dat wij mensen tot alles mogelijk in staat zijn wanneer we onze Hemelse Vader leren kennen en Hem navolgen. Wij als mensen kunnen alleen tot een bepaald niveau dingen bereiken en kracht hebben. Maar met de Heer kunnen we zo ontelbaar meer bereiken. Wanneer we geloof aan Hem ontwikkelen, kunnen we alle moeilijke toestanden in het juiste pespectief zetten en begrijpen waarom zulke dingen gebeuren en wat voor zin het heeft. We kunnen daardoor vreugde en vrede temidden van moeilijkheden vinden.

Ik weet zo zeer dat we alles kunnen bereiken met de hulp van de Heer. Het is in dit leven nooit te laat en zelfs in het leven hierna is God nog barmhartig en geeft hij ons nog kansen wanneer wij die hier niet hebben gehad. God is altijd gerecht.

Ik ben zo blij dat ik weer terug naar huis kan gaan en alle dingen die ik hier heb geleerd kan aanwenden en daardoor meer bereiken. Ik heb op zending nog meer over de belangrijkheid van het dienen van anderen geleerd. Wat we ook hebben bereikt op een dag, het is niet zoveel wanneer we onze tijd niet hebben gebruikt anderen gelukkiger te maken. Is er iemand die door ons toedoen gelukkiger is en meer vrede heeft. Wanneer het antwoord ja is, weten we dat we zijn geslaagd.

Ik heb een erg groot getuigenis, dat wanneer we ons leven in de dienst van anderen zetten we geluk zullen vinden, die voorheen nog niet hebben gevoeld. Alle emails die ik ooit heb gstuurd waren daar om jullie op te bouwen en jullie enthousiaster en zelfverzekerder. Dat was mijn instelling op mijn zending. Ik heb twee jaren het ‘evangelie verkondigt, niet om het ledenaantal van de kerk te vergroten, niet om mensen te bekeren of van onze mending te overtuigen, maar omdat ik uit eigen ervaring weet, dat onze boodschap elk mens meer kan brengen en gelukkiger kan maken. Of dit waar is, moet elk mensn zelf erachter komen door het te proberen, alleen dan weten we of iets waar is.

Ik weet dat het Evangelie van Jezus Christus waar is en dat het een grotere hoop is voor iedereen. Wat kan ik verder nog zeggen? Ik zal jullie thuis meer vertellen.

Ik vind het erg jammer dat we Tijn niet meer kunnen zien, maar van 1 ding ben ik zeker: Ik weet dat we Tijn weer zullen zien. ik weet dat we zijn stem weer zullen horen en met hem van aangezicht tot aangezicht zullen praten De dood is niet het einde en God heeft in alles zijn hand erin en leidt ons en elke situatie tot het goede. Tijn is in goede handen.

Ik houd van jullie allemaal en jullie, mijn familie, zijn het dierbaarste dat ik heb op deze aarde en ik verheug me erop jullie weer te zien!! Het wordt een geweldige tijd!

Borkán

ps. Hier is een kort filmpje dat voor iedereen geschikt is die door een moeilijke tijd gaat. Ik kan het van harte aanbevelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s