Zonetraining en uitwisselingen

Deze week was echt een heel goede week. We hebben een zonetraining en een zone conferentie gehad met de zendingspresident en zijn vrouw. Dat was erg motivierend en inspirerend. We hebben hoofdzakelijk gesproken over hoe belangrijk het is om geloof en actieve hoop te hebben. Ik heb daarover iets belangrijks geleerd. Ik had deze week een uitwisseling met Elder Bailey en dat was geweldig!! Ik heb nog nooit een man gezien die zo vrolijk en enthousiast en zonder angst is! Hij heeft me veel geleerd. Wat ik het meeste van hem geleerd heb is dat niemand onze instelling kan veranderen! Er zijn veel mensen die negatief zijn, maar uiteindelijk zijn wij het die bepalen of we ons daardoor laten beinvloeden. Ik kan postitief, vrolijk en vol geloof zijn, zelfs als anderen dat niet zijn. Verder heb ik op dinsdag een uitwisseling gehad met Elder Putkonen uit Basel. Ik heb een geweldige uitwisseling gehad. Hij leerde me echt hoe belangrijk het is om jezelf niet met anderen te vergelijken of angst te hebben voor de mening van anderen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik nu een volmaakt begrip heb van deze twee principes of dat ik in 1 keer veranderd ben, maar het had echt geholpen. Onze waarde wordt niet door mensen bepaald.

Verder hebben we deze week een activiteit van de pinkstergemeente bezocht. Het was een jeugdactiviteit. We hebben met z’n allen iets samen gegeten. Dat was erg leuk.

We hadden deze week een beetje moeite om in contact te blijven met onze onderzoekers. We hebben niet zoveel lessen gehad met ze. Maar ja, geen probleem. Als ik iets geleerd heb deze week dan is het dat we altijd postitief en op het goede kijken moeten. We zouden uberhaupt niet aan het negatieve denken moeten, want dat helpt ook voor geen ene meter. Het brengt ons niet verder. Ik heb veel hoop voor deze week. De hele zending heeft dit weekend daarvoor gevast dat we onze doel bereiken kunnen en diegene voor het einde van het jaar te vinden die bereid en open zijn om het evangelie aan te nemen. Ik weet zeker dat wanneer we met geloof voorwaarts gaan en niet twijfelen we echt deze mensen vinden kunnen.

Mensch, het is al bijna december. ik wil jullie nogmaals danken voor het kerstpakket, ik zal het openen op de 25 december. De familie van Elder Smith heeft me zelfs een Cadburry Advent Kalender gestuurd. Ik heb al trek. verder heb ik echt gevoel dat wonderen gebeuren zullen deze week.

Hopelijk hebben jullie verder een goede week en ik wens jullie al het beste.

Groeten, Borkán

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s