Mission council in München

Afgelopen week waren we voor een missionleader counsel in München (op donderdag en vrijdag). Daar had president Miles had ons onder andere gezegd dat we echt ons best doen moeten om goede emails te sturen naar onze familie. Daarom gebruik ik deze tijd om jullie voor een korte tijd in mijn zending te trekken. Wilkommen in der Alpenländischen Mission München!

Deze week had ik een uitwisseling voor één dag met Elder Martin uit Zollikofen. Hij komt uit England. We headden echt een goede tijd tezammen. We hebben samen een persoon gevonden die met ons verder over Jezus Christus praten wil. Ik weet niet wat daarvan komt, maar ik heb vertrouwen dat het Evangelie hem op de een of andere manier helpen kan. Het evangelie kan iedereen helpen. Van Elder Martin heb ik weer een beetje meer geleerd dat je hartelijk en persoonlijk moet zijn om een goede vriendschapsband op te bouwen. Soms wil ik te graag over het evangelie vertellen en vergeet ik de persoon. Ik ben erg dankbaar dat ik dat van hem geleerd heb.

Deze week hebben we ook weer met een van onze eerdere onderzoeksters getroffen. Het gaat goed met haar en ze is deze week weer naar de kerk gekomen, maar ze begrijpt niet helemaal dat er volmacht om in Gods naam te handelen nodig is om heilige handelingen te verrichten zoals de doop of het verlenen van de Heilige Geest. Dat is natuurlijk moeilijk om te begrijpen voor mensen en daarom gaan we daar deze week nog een beetje meer over praten met haar. Ze is echt een goede vrouw, ik ben blij dat we haar gevonden hebben. Ze is helemaal alleen in Zwitserland, al haar familie is dood of in Kroatië. Dat is waarschijnlijk moeilijk voor haar. Daarom is het zo fabelhaft dat ze nu de mogelijkheid heeft het Evangelie aan te nemen. Ik heb zoveel verschillende mensen gezien en waar ze ook zijn of hoe ver ze ook zijn, het Evangelie van Jezus Christus kan ons van onze zwakheden, droefheiden en zonden bevrijden en ons weer rein maken. Op zending heb ik dat ook heel erg ervaren. Op zending is geloof ik het belangrijkste dat je gehoorzaam bent aan de zendingsregels en aan de geboden van God. Ik heb echt een verschil gezien tussen de tijd dat ik niet zo daarop gefocused was en de tijd waarop ik dat wel was. Ik weet echt en heb een getuigenis daarvan dat wanneer we God gehoorzaam zijn, hij ons tonen kan hoe we waar geluk ervaren kunnen. Hij kan ons laten zien hoe gelukkig en prachtig we het leven echt leven kunnen. En dat is voor iedereen zo. Hij wil ons waarhaftig allemaal helpen.

Verder hebben we ons ook het eerste maal getroffen met Eschbell. Hij is Schweizer, 24, maar komt oorspronkelijk uit Cuba en erg oprecht en intelligent. Omdat religie in cuba tot 2006 verboden was, heeft hij niet echt een geloof. Ondanks gelooft Hij dat er een God is. We hebben hem een Boek van Mormon gegeven en ongeveer uitgelegd waarom onze boodschap draait. Volgende keer, deze woensdag gaan we hem uitleggen van waar de mens komt voor hij geboren is, onze ware indeniteit als kinderen van God en wat het ware doel is van mensen in dit leven op aarde. Ik ben dankbaar dat we woensdag weer met hem treffen kunnen. We hebben echt geluk dat wij deze kennis van God gekregen hebben, een kennis die God zo graag aan al zijne kinderen geven wil. Ik houd van dit werk wanneer ik erover nadenk wat voor grote zegeningen het evangelie ons geven kan, wanneer we daarvoor open zijn, en bereid zijn de dingen daarvoor te doen om erachter te komen of deze dingen echt waar zijn.

Het zou echt fijn zijn dat jullie alle tijden op mij zending zien konden. De kleine momenten waarop we mensen aanspreken in de bus, trein en tram. De kleine momenten waarin we de liefde van onze hemelse vader voor zijn kinderen delen met de mensen. Wij zijn de werktuigen van onze hemelse Vader die hij gebruikt om zijn kinderen van zijn liefde te laten voelen (één van de middelen dan).
Ik houd van mijn Heiland Jezus Christus en van mijn hemelse vader! Ik week uit ervaring die ik onder andere op zending heb gekregen, dat het altijd Dienen van Hem en zijn kinderen de sleutel is tot waar geluk en een vast fundament.

Groeten, Borkán

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s