Onderwijs ervaringen

Hier loopt alles goed. Deze week was erg goed. We hebben erg veel vooruitgang gemaakt. Ik zal jullie er alles over vertellen. Gisteren was een onderzoekster van ons in de kerk. We kennen haar omdat we haar een paar maal geholpen hebben met verhuizen en meubels uit elkaar halen. Als we daar waren hebben we daarover verteld dat God in de letterlijke zin onze liefdevolle Hemelse Vader is. Hij kent ons perfect en kent onze gevoelens perfect. Hij is in de letterlijke zin een persoon die verheerlijkt en perfect in liede en gerechtigheid is. Deze waarheid had haar hart aangeraakt, dat kon je zien. Het is waar. Daarom is ze dus gisteren in de kerk gekomen. Ze had erg positieve stromen ervaren (zo had zij het verwoord). Ze had zelfs aantekeningen gemaakt. Ze heeft het erg geweldig gevonden en dat ook in haar hart gevoeld. Wanneer iets waar is dat laat God ons dat voelen door de Heilige geest. We hebben voor volgende dinsdag een afspraak met haar gemaakt. We gaan dan meer over onze Hemelse Vader spreken. Ik weet dat God onze Hemelse Vader is en dat Hij een Mens der Heiligheid is.

We hebben ook met een jonge vrouw getroffen. Ze is ongeveer 24. Ze heet Daria en ze woont samen met een teruggekeerde zendelinge (een erg hyperaktieve maar erg vriendelijk haha!). We hebben vrijdag met hun en een andere vriend getroffen. We hebben haar samen onderwezen. Ze heeft het erg goed gevonden. Nu gaat ze samen met deze vriendin samen naar de Algemene Conferentie waar ze de profeet en de apostelen zal horen. Dat is toch een wonder.

Nu wil ik van een gebeurtenis vertellen die niet per se goed is, maar ik heb er veel door geleerd. We hebben gisteren met een man getroffen. Hij is echt een goede man en wil het goede. Hij komt uit Equador maar heeft vele jaren in Schotland gewoond en daarom spreken we dus engels met hem. Hij heeft zoveel problemen en verleidingen en heeft moeite om zijn hoofd boven water te houden (hij heeft dus veel stress en beproevingen). Als hij alleen maar wist dat het Evangelie en de Kerk hem bevrijden kon en dat door Jezus Christus hij echt uiteindelijk van alle onvolkomenheden verlost worden kan. Hij weet dat het Evangelie hem helpen kan. Maar om echt de volheid van het evangelie te vinden moet hij naar de kerk komen om dat daar te ervaren. En daar is precies zijn struikelblok. Hij wil niet in de kerk komen omdat hij de fouten van de mensen en de hypocricy haat. Hij heeft erg veel woede in zich. Dat is de reden waarom hij geen vooruitgang maakt. Hij kan niet verdragen dat er in de kerk van God zelf mensen zijn die fouten maken.

Het is waar dat mensen in de Kerk van Jezus Christus ook fouten maken, dit omdat dit ook gewoon mensen zijn. Het is een grote list van Satan die ons influisterd om niet naar de Kerk te gaan omdat sommige mensen in de kerk domme dingen doen. De kerk en de leden hebben namelijk niks met elkaar te maken. De Heer heeft de kerk opgericht om onvolmaakte mensen tot perfecte mensen te maken. Daarom is het logisch dat mensen ook daar fouten maken. Maar wat ik toch het meeste van deze man heb geleerd is het volgende: Hij wilde niet in de kerk komen om dat hij anderen niet kon vergeven. Een teken van hoogmoed dat helaas vaak voorkomt. Omdat hij de leden van de kerk hun kleine en grote fouten niet kon vergeven wilde hij niet komen. Daardoor berooft hij zichzelf van de zegeningen die de Kerk van Jezus Christus op de aarde hem geven kan. Eigenlijk zijn het dus niet de fouten van de leden waardoor iemand niet meer naar de kerk komt, maar het niet bereidwillig zijn om anderen hun fouten te vergeven terwijl hij zelf ook fouten maakt. Wat kan deze man toch veel zegeningen krijgen als hij alleen maar vergaf. Ik vind het echt treurig voor hem want zo blokkeert hij de weg tot verlichting. Maar ik weet dat God, zijn Hemelse Vader verder voor hem zal zorgen. Hij komt er wel. Het is echt een goede gozer. Laten we van hem leren en niet dezelfde fout maken.

Volgende week is er Algemene Conferentie en daar verheug ik me erg op. Ook is er deze week een mission leader counsil in München (donderdag en vrijdag) ook kan ik volgende week weer foto’s sturen, dan heb ik mijn oplader weer. Dus ik zal proberen zoveel mogelijk foto’s te maken.

Groeten, Borkán

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s